L’Hospital de Bellvitge organitza dos cursos del BIYSC 2019

-

El Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC) és un programa internacional impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera per potenciar l’interès per la ciència i l’excel·lència educativa entre joves de 16 a 18 anys de tot el món. Per a la seva quarta edició, el BIYSC ha seleccionat un total de 104 estudiants amb expedients brillants, que es distribuiran en una dotzena de cursos. Un total de 13 joves de 4 nacionalitats diferents (Espanya, Xile, Turquia i Andorra) seguiran des d’avui i fins al 19 de juliol els dos cursos organitzats per l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Es tracta dels cursos Esbrinant les claus de l’èxit del trasplantament renal i Medicina i nutrició: una estratègia de dues cares per abordar la diabetis i l'obesitat.

Sota la coordinació del Dr. Josep Maria Cruzado, cap del Servei de Nefrologia, i del Dr. Francesc Vigués, cap del Servei d’Urologia, el curs pretén posar molt a prop dels 7 alumnes elegits tots els passos del procés de trasplantament d’un ronyó, des de l’obtenció d’òrgans i la cirurgia robòtica fins a la immunosupressió i el treball de recerca al laboratori, on tindran l’oportunitat de participar en alguns experiments reals i fins i tot generar hipòtesis que puguin desenvolupar més endavant.

L’IDIBAPS, la Universitat de Vic, la Fundació Alicia i l’Hospital Universitari de Bellvitge organitzen de forma conjunta el curs sobre medicina i nutrició, que coordina el Dr. Fernando Fernández Aranda, responsable de la Unitat de Trastorns Alimentaris de l’hospital.

Els 6 alumnes que seguiran aquest curs es familiaritzaran de forma pràctica amb els estrets vincles entre trastorns alimentaris i obesitat, un veritable problema de salut mundial, coneixent els factors de risc i els projectes de recerca més rellevants que es desenvolupen a les xarxes CIBEROBN, CIBERDEM i CIBERSAM. L’objectiu final és treballar cinc enfocaments terapèutics diferents per a les persones amb obesitat o algun trastorn alimentari: mèdic, psicològic, el de la neurociència, nutricional i culinari. Aquesta varietat d’abordatges també s’aplicarà sobre la diabetis.

Un total de 104 joves, triats entre dos centenars de sol·licituds, de 27 nacionalitats diferents participen en la 4ª edició del BIYSC, amb la implicació dels professionals de 13 centres assistencials i de recerca d’excel·lència de Catalunya d’àmbits com la biomedicina, la genètica, la química, la robòtica o la supercomputació.

  • curs_fundacio_la_pedrera_hub