Les deu preguntes més habituals sobre l’ictus obren un nou cicle de xerrades de l’HUB i la Biblioteca Bellvitge

- Recerca

El Dr. Pere Cardona, coordinador de Patología Neurovascular i de la Unitat d’Ictus de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), va respondre a les 10 preguntes més habituals sobre l’ictus que rep a la consulta en la primera sessió del cicle Disculpi, tinc un dubte... que s’ha portat a terme el 23 de gener a la Biblioteca Bellvitge.

En cada sessió del cicle un especialista de l’hospital donarà resposta a les 10 consultes més habituals que li plantegen els pacients. En el cas de l’ictus, les preguntes més freqüents seleccionades pel Dr. Cardona van recollir les preocupacions més habituals dels pacients, des de saber si afecten per igual a homes que a dones: “si afecten igual, però la major esperança de vida de les dones comporta de vegades situacions més greus, per exemple si viuen soles”; si es pot tractar un ictus: “gràcies als tractaments dels quals disposem avui un 30% dels pacients es recupera totalment i fins a un 60% ho fa amb alguna seqüela”; o si el temps és un factor determinant: “les primeres 4 hores i mitjà són vitals”, va explicar el Dr. Cardona.

Responent a una altre dels dubtes més habituals, el Dr. Cardona va destacar factors que també poden afavorir un ictus, i sobre els quals cal actuar de forma preventiva, com ara l’obesitat, la hipertensió, les migranyes i les arítmies. Les més de cinquanta persones que van omplir la sala de la Biblioteca Bellvitge van participar de forma activa en la sessió, interpel·lant el Dr. Cardona sobre múltiples aspectes relacionats amb l’ictus.

El principal objectiu de la col·laboració de l’HUB i la Biblioteca Bellvitge en el cicle de xerrades és traslladar a la ciutadania respostes senzilles i properes sobre malalties molt habituals de caràcter respiratori, neurològic, cardiovascular o de salut mental, entre d’altres, en un format distés i de proximitat amb el teixit social del barri.

En aquesta primera edició del cicle, es portaran a terme fins al mes de juny un total de sis xerrades, totes d’accés lliure i obertes a la participació dels assistents.

Amb aquesta nova activitat l’HUB i la Biblioteca Bellvitge reforcen la seva col·laboració, que es va iniciar el passat mes de desembre amb el projecte de lectura en veu alta per a pacients De viva veu.