La innovació de la GTMS es detalla al Tech Spirit Barcelona

- Innovació

El Responsable d’Innovació Oberta i Ecosistema de la GTMS, Roc Fages, ha participat a la primera edició especial centrada en salut del Tech Spirit, l’esdeveniment tecnològic de referència a Barcelona. Al Tech Spirit Health Edition s’ha explicat com abordem la innovació i la transformació digital davant de més de 300 professionals de la salut.

Especialistes en medicina, tecnòlegs de la salut, líders farmacèutics i emprenedors s’han reunit a La Llotja de Mar de Barcelona durant el Tech Spirit – Health Edition, organitzat per Tech Barcelona amb el suport de Biocat. El redisseny del panorama de la prestació d’assistència sanitària té en Barcelona i el territori metropolità un dels centres neuràlgics, i la Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS) juga un rol rellevant dins de l’ecosistema.

“La innovació que fem passa per una atenció integral i integrada al pacient, des dels diferents nivells assistencials: hospital, primària i domicili” ha assenyalat Roc Fages. Com a projectes disruptius de la GTMS que s’aborden des d’aquesta perspectiva, Fages ha posat quatre exemples: eOSS, que empra Big Data, Intel·ligència Artificial i Machine Learning per millorar la gestió de la insuficiència cardíaca; Ritmocore, que realitza una monitorització remota per mantenir un batec saludable; Strack, una iniciativa pionera a Europa per a la fase crònica post-ictus; i Adele, que fa un abordatge integral del pacient amb arrítmies.

El Responsable d’Innovació Oberta i Ecosistema de la GTMS ha compartit taula rodona amb Arnau Valls, director de l’i4KIDS Pediatric Innovation Hub de Sant Joan de Déu, Rafael Navajo, director d'innovació i transferència tecnològica del VHIR (Vall d’Hebron Institut de Recerca) i la moderadora, Montserrat Daban (Biocat). Fages ha destacat que “els projectes d’innovació, dins l’àmbit de la Compra Pública Innovadora, s’enfoquen en la compra de resultats, amb el valor als serveis al pacient que això genera”. A més, durant el debat, també s’ha incidit en la necessitat de potenciar la innovació oberta mitjançant el suport als professionals i la interacció amb partners externs, així com el repte que suposa l’homogeneïtzació de les dades en salut.

A la resta d’intervencions del Tech Spirit, s’ha apuntat als criteris més selectius que hi ha actualment a l'hora d'invertir en startups de la salut, així com s’ha coincidit que és el moment d'implementar l'adopció de la innovació generada perquè pugui escalar en tot el sistema de salut.