Sou a: Portada > Usuaris > Àrea assistencial - Serveis mèdics > Endocrinologia i Nutrició...

Usuaris

Àrea assistencial - Serveis mèdics

Endocrinologia i Nutrició

Equip humà

Cap de servei
Cap de secció
Facultatiu especialista
Infermeres Gestores
Infermeres Educadores de Diabetis
Dietistes

Presentació del servei

El Servei d'Endocrinologia i Nutrició té com a missions fonamentals l´assistència mèdica, docència, i recerca, en el camp especialitzat, i de forma integrada i coordinada amb els altres dispositius del nostre entorn (centres d´atenció primària, altres hospitals, i Universitat de Barcelona, entre altres). Les malalties endocrinològiques i nutricionals són molt prevalents a la població, tant en malalts ingressats a l'hospital com en l'àmbit de consultes externes i consultes especialitzades a les àrees bàsiques de salut; en aquest sentit els nostres professionals donen cobertura assistencial a tots els àmbits i som referència de terciarisme (complexitat) per a més d´un milió d´habitants. El nostre Servei és responsable de la formació de grau de Medicina del campus de Bellvitge (Universitat de Barcelona) de la nostra especialitat, així com de la formació de postgrau en diferents programes de doctorat i mestratges. Formem també part del programa MIR de l'especialitat a escala nacional essent un dels centres amb més experiència i trajectòria de tot l´estat. El nostre grup de recerca és reconegut com a grup acreditat en línies tant de ciència bàsica com clínica.

Aspectes rellevants

- Diabetis mellitus d'elevada complexitat i tecnificació: complicacions cròniques de la malaltia, ús de bombes d'insulina, aplicació de sensors de glucosa continus, diagnòstic de formes genètiques, unitat de peu diabètic.

- Maneig integral de la patologia hipotàlamo-hipofítica: diagnòstic, avaluació hormonal, actuació integral pre i postquirúrgica en coordinació amb el Servei de Neurocirurgia, tractament hormonal.

- Càncer tiroïdal: diagnòstic, maneig integral pre i postquirúrgic en coordinació amb el Servei de Cirurgia General, coordinació de tractament amb radioiode amb el Servei de Medicina Nuclear, tractament convencional i noves línies farmacològiques en casos avançats.

- Hiperparatiroïdisme primari: diagnòstic, maneig pre i post quirúrgic, tractament farmacològic.

- Diagnòstic i tractament de les malalties suprarenals, tant benignes com neoplàsiques.

- Malalties gonadals amb conseqüències hormonals.

- Suport nutricional enteral, tant hospitalari com programa ambulatori.

- Suport nutricional parenteral, tant hospitalari com programa ambulatori.

- Programa d'avaluació i tractament de l'obesitat mòrbida, amb circuit de cirurgia bariàtrica coordinat amb el Servei de Cirurgia General.

Informació per als pacients

  • Telèfon: 932 607 635
  • Fax: 932 607 846

Ubicació