Sou a: Portada > Usuaris > Dolor

Professionals

Unitat del Dolor

La Comissió de Dolor, multidisciplinària i liderada per Anestesiologia, esta composada per membres del servei de atenció del dolor agut hospitalari i de atenció del dolor crònic.

La unitat de dolor agut hospitalari ha completat la implementació dels protocols i de la prescripció analgèsica en totes les àrees quirúrgiques i en les mediques on es practiquen procediments intervencionistes. La seguretat en la administració postoperatòria del fàrmacs analgèsics es un repte constant, per aquest motiu la col·laboració amb el servei de Farmàcia en la preparació de les infusions de analgèsics redueix el risc d’errors. També, s’ha implementat la participació del pacient en le tècniques de administració a demanda controlada pel pacients facilita la correcta administració dels analgèsics en les diferents rutes: intravenosa, paravertebral, epidural i en el nervi perifèric.

La unitat de dolor crònic es referent terciari en el tractament del dolor. El nombre de pacients controlats amb tècniques especialitzades s’han incrementat any rere any. La col·laboració de la unitat en el tractament de dolor oncològic i en la atenció del pacient pal·liatiu en el Institut Oncològic de Catalunya ha agafat rellevància. El dolor en el seu conjunt representa una línia troncal de la col·laboració entre disciplines, i en les línies de recerca clínica i traslacional.