Sou a: Portada > Usuaris > aula_pacients > REU pres

Usuaris

Malalties reumàtiques

El Servei de Reumatologia del Hospital Universitari de Bellvitge, que té una llarga tradició assistencial, docent e investigadora, està format per metges especialistes amb una àmplia experiència en el diagnòstic i tractament de les malalties reumàtiques.

L’activitat assistencial es realitza tant en l’àmbit hospitalari, fonamentalment a les àrees de Consultes Externes i l’Hospital de dia, com en l’extrahospitalari (CAP Just Oliveras a l’Hospitalet de Llobregat i CAP Ramona Via del Prat de Llobregat). A l’hospital s’hi atenen preferentment els casos amb més complexitat mentre que els casos més lleus són tractats als ambulatoris de referència, en col·laboració amb els metges d’atenció primària.

El servei participa activament en la docència de grau (ensenyaments de Medicina i de Podologia de la UB) i de postgrau (Programa de doctorat en Medicina de la UB), i està acreditat per la Comisión Nacional de la Especialidad de Reumatología per a formar dos residents per any.

La investigació es vehicula a través del Grup d’estudi d’inflamació sinovial i metabolisme ossi (GEISMO) de l’Institut d’lnvestigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Les línies preferents de recerca se centren en aspectes clínics de l’artritis reumatoide, les espodiloartropaties i l’osteoporosi.

També forma part de l’equip assistencial una infermera especialitzada en l’atenció dels pacients amb malalties reumàtiques. Aquesta infermera realitza una activitat autònoma a les Consultes Externes de l’hospital, actua com a catalitzadora de les consultes telefòniques dels malalts i està en contacte permanent amb els metges del servei.

En el Servei de Reumatologia del Hospital Universitari de Bellvitge s’han desenvolupat en els darrers anys diverses accions divulgatives adreçades a malalts. Amb la incorporació de les malalties reumàtiques a l’Aula de pacients s’inicia una nova via de comunicació amb els afectats que estem segurs que resultarà molt útil perquè puguin afrontar la convivència amb la malaltia.


 

Equip

Cap de servei

Joan Miquel Nolla Solé


Cap de secció

Xavier Juanola Roura


Metges especialistes

Carmen Gómez Vaquero
Javier Narváez García
Jesús Rodríguez Moreno
Antoni Rozadilla Sacanell
Montserrat Romera Baurés


Metges residents

Gloria Albert Espí
Eulalia Armengol Pérez
Helena Borrell Paños
Sergi Heredia Martín
Mercè López de Recalde Martorell
Maria Pascual Pastor
Milagros Ricse Salcedo
Andrea Zacarías Crovato
 

Investigadora predoctoral

Maria Aparicio Espinar


Infermera especialitzada

Montserat Jordana Ollé

 

correu electronic