Sou a: Portada > Informació corporativa > Bellvitge Art > XXV Concurs Fotografia 2015 per als professionals ...

Informació corporativa

Bellvitge Art

XXV Concurs Fotografia 2015 per als professionals de l'Hospital de Bellvitge

Espai Hospital. Del 30 de setembre al 23 d'octubre de 2015. Inauguració 30 de setembre a les 13 h. Fotografia

“La fotografia només pot representar el present, que un cop fotografiat, es converteix en passat.” Berenice Abbott

Participar a un concurs de fotografia requereix un esforç considerable a l’hora de fer la selecció adequada de les fotografies que hi volem presentar. És realment difícil seleccionar-ne tres, enmig de la quantitat d’imatges que realitzem al llarg del temps.

Constantment rebem estímuls que desperten la nostra curiositat i que convertim en imatges. Moltes d’aquestes es poden convertir en instants màgics als quals el temps els atorga valor o poden desaparèixer amb un clic, a mode d’enterrament ràpid.

Ens preguntem si és millor presentar una selecció temàtica, si blanc i negre o color, si muntanya o platja, si macro o micro, si bodegó o retrat... Ens entren dubtes que quan finalment solucionem, ens fan sentir satisfets amb l’opció escollida.

Després, veiem les fotografies exposades durant unes setmanes, compartint espai amb un seguit de fotògrafs que han tingut gairebé els mateixos dubtes que nosaltres. A continuació, el jurat transforma els seus dubtes en premis i, si cal, la deessa de la fortuna els dóna un cop de mà, a la recerca d’un final feliç.

Diu Ansel Adams, “Tenir dotze fotografies bones en un any, és una molt bona collita.” Tot recordant la cita, mirem i remirem les fotografies presentades a concurs, i arribem a la conclusió que aquest any hem tingut una molt bona collita.

Plomat, 2013

Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10