Sou a: Portada > Informació corporativa > Bellvitge Art > Joan Valldeperas. Uganda...

Informació corporativa

Bellvitge Art

Joan Valldeperas. Uganda

Espai Hospital. Del 25 de novembre al 16 de desembre de 2015. Inauguració, 25 de novembre a les 13.00 h Fotografia

Uganda. Àfrica en estat pur, refugi de goril·les

Vàrem anar a Uganda engrescats per un amic de joventut, enginyer d’aigües que estava treballant en el país en un projecte europeu i que ens va rebre amb la seva parella ugandesa a Kampala.

Vàrem travessar amb un 4x4 tot el país, camp a través durant uns quants dies, fins abastar el Sud, la selva impenetrable de Bwindi on hi viuen en llibertat els pocs goril·les que queden al món, uns 1.000, ara protegits.

La sensació de llibertat, juntament amb un cert risc, per aquells camps africans de Déu és indescriptible, tant en la part humana com animal o del paisatge, tot en estat pur. A Bwindi ens van rebre els ràngers que matxet en mà ens varen endinsar per aquell bosc immens, plujós, nuvolós, costerut, enfangat, terriblement dens, durant unes 8 hores fins a topar-nos amb una família de goril·les (no era gens segur trobar-los perquè són nòmades); la sensació d’aquella trobada no es pot descriure.

Aquest recull fotogràfic intenta reflectir la gran quantitat de sensacions de tota mena que vàrem copsar, cercant una fotografia fresca, directa, intentant en un clic aturar una mil·lèsima part de tota aquella immensitat.

Joan Valldeperas
 

Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10