Sou a: Portada > Informació corporativa > Bellvitge Art > Ricard Ribas. Orquídies...

Informació corporativa

Bellvitge Art

Ricard Ribas. Orquídies

Espai Hospital. Del 26 de maig al 20 de juny de 2014. Inauguració, 26 de maig a les 14.00 h Fotografia d'aproximació

Orquídies, un món petit... i fascinant

Cal que em presenti: sóc en Ricard Ribas, infermer de professió i naturalista de sentiment. No en debades vaig iniciar estudis de biologia i això deixa empremta. La fotografia forma part de la meva vida des de fa cinquanta anys, m’ha acompanyat sempre, especialment en les meves excursions per les muntanyes del nostre país, l’alta muntanya pirinenca: els camins recorreguts, els paisatges, els indrets, i allò que m’ha cridat l’atenció, de manera especial, les flors.

D’ençà que vaig deixar el món de l’alta muntanya, cada cop he anat dedicant-me més a la fotografia de natura, i de manera especial de la flora. En els darrers anys m’he especialitzat en el món de les orquídies, per la seva complexitat i especial bellesa.

Sovint, creiem que les orquídies són tropicals i que viuen als arbres, cert! Però a Europa, tot i no ser tant grans, sí que presenten formes singulars, fins i tot voluptuoses, i una varietat cromàtica que no té res a envejar d’aquelles. Se’n coneixen unes 200 espècies diferents, quasi totes presents a la conca mediterrània, de les quals a Catalunya en tenim representades setanta-vuit, més algunes hibridacions que que no compten com a espècie diferent.

Sigueu doncs benvinguts a aquesta petita representació d’un món que em té el cor robat.
 

Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10