Sou a: Portada > Informació corporativa > Bellvitge Art

Informació corporativa

Bellvitge Art

Bellvitge Art és l'àrea cultural de l'Hospital Universitari de Bellvitge. El seu objectiu és fer més confortable l'estada dels malalts i ser un factor de motivació per als professionals de la institució.

Entre les seves activitats més significatives hi ha el funcionament permanent de dos espais d'exposicions, l'un situat al vestíbul de l'edifici de Consultes Externes, i l'altre a la planta baixa de l'edifici principal.

Dibuixants, pintors, fotògrafs i escultors col·laboren amb les seves expressions artístiques amb l'hospital per tal d'oferir una programació contínua d'exposicions.

L'any 2005 es va celebrar el 15è aniversari de Bellvitge Art i es va publicar un llibre recopilatori amb les exposicions més destacades.

Exposicions anteriors

Exposició de pintures d’Argimiro Giron a l’HUB

Imatge de mostra de la galeria

Pintura

L’Espai Hospital, situat al vestíbul de l’edifici principal, acull fins el 30 de setembre de 2016 una exposició de pintures d’Argimiro Giron, dins el programa Bellvitge Art. L’artista va ser pacient de l’hospital, on va ser operat l’any passat pel Dr. Miguel Benito per substituir-li una vàlvula aòrtica.

L’obra de Giron es caracteritza pel protagonisme d’objectes quotidians inanimats, com ara una ampolla, una taula o un drap. Segons afirma l’autor “miro de rescatar aquests objectes del racó oblidat del nostre dia a dia per tal d’incorporar-los a una superfície de paper, tela o fusta i de sobte aquells elements esdevenen actor d’una obra viva, l’escenari de la qual és la superfície triada”.

Argimiro Giron és membre del Col·lectiu de Pintura de Santa Eulàlia de l’Hospitalet des de l’any 1989 i ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives. 

+ Recull de l'obra

Cooperació sanitària internacional

Imatge de mostra de la galeria

Fotografia

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi es va inaugurar la mostra  “Cooperació sanitària internacional. Professionals GTMS. Calendari 2016”, a l’edifici principal, tot just al costat dels ascensors. Aquesta és una exposició que recull l'activitat de cooperació que han fet els diferents professionals de la Gerència Territorial Metropolitana Sud al llarg de l'any 2015 en els projectes en què han col·laborat. Amb aquestes mateixes imatges s'ha editat el calendari corporatiu de l'any 2016. La mostra es podrà veure fins al 22 de juliol.

+ Recull de l'obra

XXV Concurs Fotografia 2015 per als professionals de l'Hospital de Bellvitge

Espai Hospital. Del 30 de setembre al 23 d'octubre de 2015. Inauguració 30 de setembre a les 13 h.

Imatge de mostra de la galeria

Fotografia

“La fotografia només pot representar el present, que un cop fotografiat, es converteix en passat.” Berenice Abbott

Participar a un concurs de fotografia requereix un esforç considerable a l’hora de fer la selecció adequada de les fotografies que hi volem presentar. És realment difícil seleccionar-ne tres, enmig de la quantitat d’imatges que realitzem al llarg del temps.

Constantment rebem estímuls que desperten la nostra curiositat i que convertim en imatges. Moltes d’aquestes es poden convertir en instants màgics als quals el temps els atorga valor o poden desaparèixer amb un clic, a mode d’enterrament ràpid.

Ens preguntem si és millor presentar una selecció temàtica, si blanc i negre o color, si muntanya o platja, si macro o micro, si bodegó o retrat... Ens entren dubtes que quan finalment solucionem, ens fan sentir satisfets amb l’opció escollida.

Després, veiem les fotografies exposades durant unes setmanes, compartint espai amb un seguit de fotògrafs que han tingut gairebé els mateixos dubtes que nosaltres. A continuació, el jurat transforma els seus dubtes en premis i, si cal, la deessa de la fortuna els dóna un cop de mà, a la recerca d’un final feliç.

Diu Ansel Adams, “Tenir dotze fotografies bones en un any, és una molt bona collita.” Tot recordant la cita, mirem i remirem les fotografies presentades a concurs, i arribem a la conclusió que aquest any hem tingut una molt bona collita.

Plomat, 2013

+ Recull de l'obra

Exposició sobre trasplantaments, vida i societat

Del 23 d'abril al 22 de juliol

Imatge de mostra de la galeria

Fotografia

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi es va inaugurar “Trasplantaments, vida i societat: un retrat dels valors del trasplantament”, una exposició impulsada per la Societat Catalana de Trasplantament i instal·lada al vestíbul de l’edifici de Consultes Externes. La podreu visitar fins al 22 de juliol

+ Recull de l'obra

Agrupació d’artistes de Castelldefels

Espai Consultes Externes. Del 3 de desembre de 2015 al 31 de març de 2016. Inauguració, 3 de desemebre a les 13.00 h

Imatge de mostra de la galeria

Pintura, tècnica mixta

Artistes participants
Antoni Bautista
Corminiano Marne
Mercedes Caramés
Josep Pallarés
Pere Suñé
Pura Navarro
Ramon Montero
Rosa Rins

L’Agrupació d’Artistes Plàstics de Castelldefels està formada per pintors que han fet de la pintura una afició.
Amb el suport de la Regidoria de Cultura de Castelldefels, fem exposicions i trobades amb altres pintors i agrupacions del Baix Llobregat.
La nostra activitat principal té lloc el primer i tercer diumenge de cada mes, a l’exposició que fem a la Plaça de les Palmeres, al Passeig Marítim.
Esperem que aquesta mostra a l’Hospital de Bellvitge serveixi per difondre les obres dels nostres autors.

Josep Pallarés
President 

L'Agrupació d’Artistes Plàstics de Castelldefels, passió per la pintura

L'Agrupació d’Artistes Plàstics de Castelldefels neix el 2005 amb l’objectiu de ser un espai de trobada, de relació, d’intercanvi, de formació i de producció dels diferents pintors i pintores de la ciutat. En aquests anys, l’objectiu inicial no només s’ha consolidat, sinó que l’Agrupació és tot un referent en la vida cultural de la ciutat.

Aquesta entitat, amb un espai estable al municipi, exposa el primer i tercer diumenge de cada mes a la Plaça de les Palmeres (Passeig Marítim), de les 10 h a les 14 h, i participa activament de les manifestacions culturals i festives de Castelldefels, com Sant Jordi o la Festa Major, organitzant mostres de pintures al carrer, exposicions col•lectives d’artistes locals, o concursos de pintura ràpida. És una entitat molt viva i participativa en el teixit social i cultural.

L’essència de la seva obra pictòrica és molt variada, com múltiples les tècniques que empren o les temàtiques que aborden. També és diversa la formació dels diferents artistes: uns amb formació acadèmica i d’altres completament autodidactes. Tot i així, hi ha un fil conductor de tot el col·lectiu, la força de la seva expressió artística i el desig de mostrar a la ciutadania el seu esperit a través de la pintura. Artistes com Josep Pallarés, Antoni Bautista, Mercedes Caramés, Pura Navarro, Corminiano Marne, Pere Suñé, Rosa Rins i Ramon Montero són l’exemple d’un treball ben fet i d’una dedicació constant a la pintura i a la ciutat.

Aquesta exposició recull una mostra d’aquesta pluralitat artística i és un resum visual de la seva potencialitat com a creadors.

Per a nosaltres és un plaer poder treballar amb la gran xarxa associativa de la ciutat, ja què entitats com l'Agrupació d’Artistes Plàstics de Castelldefels hi aporten una gran riquesa cultural.
 

Jordi Maresma Segarra
Regidor de Cultura, Festes i Participació Ciutadana
Ajuntament de Castelldefels


 

Aquí podeu veure el targetó de l’exposició

+ Recull de l'obra

Psoriasis: La verdad al desnudo

Espai Consultes Externes. Del 16 de setembre al 25 de novembre de 2015. Inauguració, 16 de setembre a les 13.00 h

Imatge de mostra de la galeria

Fotografia

L’objectiu d’aquesta exposició és donar a conèixer la realitat dels qui han de conviure amb la psoriasi –una malaltia que pateixen més de 170.000 catalans– i conscienciar la societat de l’impacte físic i emocional que suposa, per intentar reduir-ne els estigmes associats.
La mostra “Psoriasis: la verdad al desnudo” recull dinou fotografies de pacients amb psoriasi de diferents parts del món que descobreixen la seva pell davant la càmera del prestigiós fotògraf Ralf Tooten. Aquesta sèrie de retrats íntims i inspiradors estan acompanyats d’històries personals que expliquen l'experiència de conviure amb la malaltia i els reptes que els protagonistes han d’afrontar cada dia.

Acció Psoriasi
En els seus vint-i-dos anys d'existència, Acció Psoriasi s'ha convertit en una de les associacions de pacients més actives i participatives. Durant tot l'any, organitza activitats, divulga les últimes investigacions en tractaments i dóna suport als afectats, amb l’objectiu de reivindicar els seus drets i millorar-ne la qualitat de vida.
www.accionpsoriasis.org

Aquí podeu veure el targetó de l’exposició

+ Recull de l'obra

Joan Valldeperas. Uganda

Espai Hospital. Del 25 de novembre al 16 de desembre de 2015. Inauguració, 25 de novembre a les 13.00 h

Imatge de mostra de la galeria

Fotografia

Uganda. Àfrica en estat pur, refugi de goril·les

Vàrem anar a Uganda engrescats per un amic de joventut, enginyer d’aigües que estava treballant en el país en un projecte europeu i que ens va rebre amb la seva parella ugandesa a Kampala.

Vàrem travessar amb un 4x4 tot el país, camp a través durant uns quants dies, fins abastar el Sud, la selva impenetrable de Bwindi on hi viuen en llibertat els pocs goril·les que queden al món, uns 1.000, ara protegits.

La sensació de llibertat, juntament amb un cert risc, per aquells camps africans de Déu és indescriptible, tant en la part humana com animal o del paisatge, tot en estat pur. A Bwindi ens van rebre els ràngers que matxet en mà ens varen endinsar per aquell bosc immens, plujós, nuvolós, costerut, enfangat, terriblement dens, durant unes 8 hores fins a topar-nos amb una família de goril·les (no era gens segur trobar-los perquè són nòmades); la sensació d’aquella trobada no es pot descriure.

Aquest recull fotogràfic intenta reflectir la gran quantitat de sensacions de tota mena que vàrem copsar, cercant una fotografia fresca, directa, intentant en un clic aturar una mil·lèsima part de tota aquella immensitat.

Joan Valldeperas
 

+ Recull de l'obra

Vanesa Carballo

Espai Hospital. Del 2 al 25 de setembre de 2015. Inauguració, 2 de setembre a les 13.00 h Dibuix

Vanessa Carballo

Mi nombre es María Vanessa Carballo, una joven de 22 años enamorada del arte desde la infancia, por simple hobby, amante de todas las artes y la música empezó a dibujar rostros desde ya bien joven.
En la colección que se muestra aquí , se puede ver un pequeño tramo de lo que hace , a gusto para todos ya, sean rostros a lápiz o bien a técnica mixta...acrílicos, oleos todo es fascinante para llegar a un punto justo.
Lo que más me apasiona es hacer retratos, el gesto, la emoción, la figura... y admiro mucho el paisajismo aun que pese a todo, no sea mi fuerte. Soy estudiante de bellas artes y estas son algunas de las obras que he presentado que más me han gustado personalmente. Cada una tiene un trabajo en acrílico o bien técnica mixta, usando incluso colores pastel.
 

+ Recull de l'obra

Paisatge urbà. Isabel Sánchez

Espai Hospital. Del 29 de juliol fins al 28 d'agost de 2015. Inauguració, 29 de junliol a les 13.00 h

Imatge de mostra de la galeria

Olis

Contemplación… nostalgia a través de la ventana.


La pintora Isabel Sánchez nos ofrece esta exposición en la que refleja diversos enfoques de la ciudad de L’Hospitalet del Ll. Me agradan todas sus pinturas (pasteles, óleos…) compuestas de perspectivas y de un humanizado talante urbano. En esta pintora tenemos los tres elementos esenciales de buena factura: composición, dibujo y color. Con su pintura nos ofrece el deleite de conocer una ciudad moderna y viva. En sus calles y sus rincones vemos la mano de una pintora humilde y de gran talante.


Es una enamorada de su ciudad porque sabe escoger e interpretar la esencia de la urbe, formando una bella sinfonía de azules, ocres y rojizos. “Ello es fruto de su técnica”.


La he visto trabajar, cómo comienza su pintura con vigor y corazón. Acierta de manera admirable el contraluz, el atardecer y la atmósfera, dando calidad humana a todas sus obras.


Fiel a su estilo ella siempre va un poco más allá. Trabaja con mucha pasión sin atadura ninguna, dispuesta siempre a progresar en su vida cotidiana del arte del buen hacer.


Se inspira en su ciudad, L’Hospitalet de Ll., plasmando luces mediterráneas, edificios y calles. Con esos enfoques y esos colores matizados, produce al espectador un gran impacto.


P. Horcajo
Artista pintor


En la actualidad es socia del Reial Cercle Artístic de Barcelona, donde practica el dibujo del natural y amplía conocimientos de arte. Colabora en todas sus exposiciones todos los años y ganó el 2º premio de Pintura en el año 2013. Participa en Certámenes y bienales en toda España.
 

+ Recull de l'obra

Bolondo a la escuela. Mª José Alonso Abad

Espai Hospital. Del 1 al 24 de juliol de 2015. Inauguració, 1 de juliol a les 13.00 h

Imatge de mostra de la galeria

Fotografia

Bolondo a la escuela

Cuando volví de Guinea Ecuatorial lo hice decepcionada. Supongo que esta es la consecuencia de ir a cooperar a un país subdesarrollado con unas expectativas demasiado elevadas. Colaboré con D2000 en África en un Proyecto de Niño Sano (PNS). Han tenido que transcurrir dos años para darme cuenta de que aquella experiencia fue muy enriquecedora para mí y de que me traje lo mejor de aquel país: el recuerdo de los niños/as. Por este motivo y a raíz del XXIV Concurso de Fotografía del Hospital Universitario de Bellvitge, fue por lo que me decidí a desempolvar algunas fotografías y participar en él para intentar llevar a cabo mi propio proyecto de cooperación. En este caso se trata de levantar el ánimo en la escuela de Bolondo, una zona rural de Guinea Ecuatorial, donde casi diariamente estos niños/as se acercan para aprender, jugar y pasar allí parte de su día en compañía de los demás niños/as del poblado. Así, con esta exposición, quiero continuar recaudando fondos para poder arreglarles un poco este espacio, abastecerlos de materiales básicos, libros de lectura, juegos, etc. Ya en Navidad, conseguí vender 100 unidades de un calendario que hice, también con algunas de estas fotografías.

Si estás interesado/a en participar, comprando alguna fotografía, estos son mis datos de contacto:

Mª José Alonso Abad (enfermera del HUB)
e-mail: marialonso09@gmail.com / mjalonso@bellvitgehospital.cat
Tlf: 600 393 850
 

+ Recull de l'obra