Sou a: Portada > Destacats >

Destacats

La prohibició de fumar en els centres sanitaris i els seus recintes és una de les disposicions establertes per la llei catalana 20/1085 de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència, i està confirmada per la llei 10/1991 de modificació de l’anterior.

Més recentment, la nova llei estatal 28/2005, de 26 de desembre, promulgada pel Ministeri de Sanitat, ha anat més enllà prohibint fumar de manera general a tots els llocs de treball i als espais públics tancats, centres sanitaris i docents, universitats i centres de recerca.

L'Hospital Universitari de Bellvitge va ser en el seu moment el segon centre a integrar-se en la Xarxa Catalana d’Hospitals Lliures de Fum, i el primer hospital espanyol acceptat a la Xarxa d’Hospitals Promotors de la Salut de l’OMS, precisament per la seva implicació en la lluita contra el tabaquisme i el fum ambiental.

A més de les consideracions sanitàries pròpiament dites, el fet de ser un hospital de referència per a tantes patologies causades pel tabac ha de fer-nos també exemplars en aquest sentit per a tots els usuaris i visitants.

I ara més que mai cal tenir en compte aquesta obligació també en relació amb la seguretat i prevenció d'incendis als hospitals. Malgrat que no és l’única causa que els pot originar, sí que és la responsable de la majoria d'incidents que es produeixen als nostres edificis, els quals posen en evident risc tant els professionals com els usuaris.

Per tots aquests motius, cal recordar que està absolutament prohibit fumar en cap espai tancat o interior de cap dels edificis de l’hospital. Us demanem i agraïm per endavant la vostra col·laboració, i us traslladem també el compromís des de la direcció de garantir el compliment de la normativa vigent en benefici de la salut i seguretat d’usuaris i professionals.