Carregant

Show info

Docència

En relació amb la formació pregrau, el Dr. Jordi Dorca, professor agregat de Patologia Mèdica de la Universitat de Barcelona (Campus de Bellvitge), és el coordinador de l’assignatura de malalties de l’aparell respiratori que s’imparteix al quart curs del grau de Medicina. Les Dres. Salud Santos i Maria Molina, professores associades de la Facultat, també s’encarreguen d’impartir una part del temari de l’assignatura i col·laboren en les pràctiques de l’assignatura, en les quals també participa la major part de la plantilla del servei.

Pel que fa a la formació especialitzada, el servei ofereix 2 places en cada convocatòria MIR, que en els darrers dotze anys han estat cobertes en la seva totalitat. Han finalitzat la seva formació tots els residents assignats. Els actuals tutors docents del servei son el Dr. Enric Prats i la Dra. Marta López. A banda de la formació dels especialistes propis, el servei col·labora en la formació d’altres especialitats, com ara medicina interna, malalties infeccioses, cardiologia, oncologia i medicina familiar i comunitària. També de forma regular el servei accepta la rotació de residents del sistema MIR procedents d’altres serveis de Catalunya i de la resta de l’estat. Diversos metges del servei participen en el programa de formació teòrica conjunta i de preparació per a l’acreditació europea (Hermes) organitzat per a la Societat Catalana de Pneumologia i adreçat als residents de l’especialitat.

En els darrers anys, el servei ha acceptat estades formatives d’especialistes procedents d’altres centres de Catalunya, de la resta de l’estat i de diversos països per a formació continuada o aprenentatge de noves tècniques. Finalment, també cal esmentar que el servei organitza periòdicament reunions científiques adreçades a metges de la pròpia i d’altres especialitats amb interès en les malalties respiratòries.