El Programa de Compra Pública d’Innovació finança 4 projectes de l’Hospital de Bellvitge

-

La consellera de Salut, Alba Vergés i el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, acompanyats d’altres autoritats, han presentat avui els projectes de Compra Pública d’Innovació en Salut, dels quals 4 són projectes d’equips de l’Hospital Universitari de Bellvitge i 1 compta amb la participació d'equips d’Atenció Primària Costa de Ponent.

El Servei Català de la Salut finança per primera vegada 18 projectes d’innovació a través del nou Programa de Compra Pública d’Innovació en Salut per entitats del xarxa del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT) i orientats a la millora de la qualitat i l’eficiència de l’atenció sanitària.

Es tracta d’un programa que es vertebra en dos àmbits: 15 milions finançats pel mateix sistema de Salut i 15 més provinents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que la UE destina per a la contractació pública de productes i serveis innovadors.

El programa representa un canvi important en la manera de comprar del sector públic. Amb aquest instrument, les administracions poden demanar productes i serveis que no existeixen al mercat, obrint així oportunitats a les empreses perquè proposin noves solucions per millorar els serveis públics.

Els projectes dels professionals de l’Hospital Universitari de Bellvitge seleccionats són:

 Millora de l’atenció integral del pacient amb arrítmies emprant solucions digitals innovadores.

 Implantació d’un nou model integral d’atenció a les persones després de patir un ictus.

 Programa de recuperació intensificada en cirurgia oncològica ginecològica i mamària i cirurgia de recuperació del sòl pèlvic.

● Projecte de millora de l’atenció als malalts crítics mitjançant l’assistència precoç (compartit amb la Corporació Sanitària Parc Taulí).

Per la seva banda, Atenció Primària Costa de Ponent participa en el projecte:

● Telemonitoratge, atenció individualitzada i empoderament del pacient per millorar l’atenció a la cronicitat.

Més informació

  • compra_publica_dinnovacio:hub